NOVOSTI


Novost u našoj ponudi su PANORAMA LAMELE SA REŠETKAMA I MREŽICOM ZA KOMARICE!


Specifičnosti ovog sistema su: neusporedivo više prozračnosti (80%), ugradnja komarica, prodaja u modulima, ...

saznajte2


>>> TRAŽIMO DISTRIBUTERE ZA PRODAJU ROLETA I KOMARICA NA PODRUČJU CIJELE HRVATSKE!

 

Kontaktirajte nas! 

 


akcija2


Kako ste čuli za nas?

KORISNI SAVJETI PRIJE KUPNJE STOLARIJE

Prvi korak u odluci je donijeti odluku što želimo, što bi nam bilo najfunkcionalnije i koje su naše mogućnosti te prema tome odrediti najbolje rješenje.

Nakon odabira izvođača i njegovoga razgovora s Vama, odnosno izlaska na teren, slijedi ponuda izvođača, uvijek u pisanom obliku, koja uključuje definiranje svake stavke posebno, kratki opis onoga što se nudi, eventualno skice ako su potrebne, rokove, uvjete plaćanja. Ukoliko je ponuda zadovoljavajuća, obično se prilikom potpisivanja ugovora daje akontacija 60% od ukupnog iznosa koja izvođaču djelomično pokriva nabavu materijala odnosno početak proizvodnje. Kako svaka proizvodnja ima svoj tijek i pravila, obično protekne 3-4 tjedna do dana montaže, odnosno do konačnog finaliziranja posla i zaključivanja ugovora. Ostalih 40% dogovorene cijene se naplaćuje po završetku posla, a nekad i prije montaže svih elemenata.

Kako određujemo smjer otvaranja prozora? Obično, da bi odredili smjer otvaranja prozora, moramo sebe zamisliti kako stojimo ispred prozora sa unutrašnje strane. Kod jednokrilnih prozora, ako je ručka s lijeve strane smjer otvaranja prozora je na desno ili obrnuto. Kod dvokrilnih prozora, određujemo koje je glavno krilo, odnosno koje krilo prvo otvaramo, odnosno na kojem je krilu ručka. Vrijede ista pravila pogleda iznutra.

U cijenu prozora je uključena proizvodnja stolarije, odnosno spajanje svih njenih komponenti: profila, okova, brtvi i stakla. Izračun ponude, izlazak na teren, uzimanje točnih mjera, dostava i montaža stolarije, jednokratno fino podešavanje je također uključeno u cijenu dok se demontaža stare stolarije posebno dogovara. Zidarski radovi, montaža klupčica, obrada špala i svi posebni zahtjevi se posebno dogovaraju većinom sa specializiranim građevinarom.

Napominjemo da je najbolje da mjere stolarije uzima ovlaštena osoba iz tvrtke koja će izvoditi radove.

Prije dolaska montažera potrebno je ukloniti odnosno zaštititi sve predmete u objektu koji bi se mogli oštetiti, namještaj prekriti, zaštititi parket ili pločice. Dogovor o točnom danu i satu dolaska montažera sa stolarijom uvijek se dogovara nekoliko dana prije, poštivajući kućni red.

Kod kupovine prozora obratiti pažnju na:

  • tehničke karakteristike
  • mjerodavne certifikate
  • postojanje UV stabilizatora
  • vrstu stakla u prozoru (staklo čini cca 80% površine prozora, minimum standard je LOW-E staklo)
  • zadovoljstvo prijašnjih kupaca.


Na tržištu postoji stolarija od tri vrste materijala ili njihove kombinacije: plastika, aluminij ili drvo.

Koji ćete materijal odabrati ovisi o prirodi objekta, Vašem ukusu, cijeni, funkcionalnosti, položaju i veličini elemenata stolarije na objektu,… Najveći udio na tržištu ima plastika i taj se udio sve više povećava. Plastičnu stolariju najčešće koristimo u stanogradnji.